0 0

Λιγκουίνι με κρασάτο χταπόδι

Λιγκουίνι με κρασάτο χταπόδι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

χταπόδια, 2 κιλά περίπου
ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι, 250γρ. περίπου,
φλ. (170ml) ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι (4γρ.) κόκκους μαύρου πιπεριού κοπανισμένους
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά καλά γεμάτη (30γρ.) πάστα ντομάτας
1 φλ. (250ml) άσπρο ξηρό κρασί
1/2 φλ. (125ml) κουμανταρία
1 φλ. ζεστό νερό
Υλικά για τα ζυμαρικά:
1 συσκευασία (500γρ.) ζυμαρικά λιγκουίνι
1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
1 κύβο ζωμό λαχανικών

Προσθήκη στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Λιγκουίνι με κρασάτο χταπόδι

Τρόπος Μαγειρέματος:
  • Μέτρια

Ingredients

  • Υλικά για τα ζυμαρικά:

Διαδικασία Εκτέλεσης

Share

Προμηθευόμαστε τα χταπόδια καθαρισμένα από τις Ψαραγορές Blue Island.

Ξεπλένουμε καλά τα χταπόδια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Δεν πειράζει αν έχουν και λίγο νερό από το ξέπλυμα. Ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε. Θα βγάλουν αρκετό νερό τα χταπόδια. Μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα. Αφήνουμε τα χταπόδια να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 7-8 εκ.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, 4-5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το χταπόδι, τα φύλλα δάφνης,  τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά. Βάζουμε την πάστα ντομάτας και με μία ξύλινη κουτάλα την τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά της. Ρίχνουμε το κρασί, την κουμανταρία και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε το νερό και όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την  κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το χταπόδι με το ζουμί του.

Για τα μακαρόνια: Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο νερό και τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει.  Όταν κοχλάσει το νερό, βάζουμε το αλάτι, το ζωμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ξανά το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή και μαϊντανού.

Tης Χρύσως Λέφου

admin

Προηγούμενο
Λεμονάτο κριθαράκι με γαρίδες
Επόμενο
Σαλάτα με ρύζι και καλαμάρι
previous
Λεμονάτο κριθαράκι με γαρίδες
next
Σαλάτα με ρύζι και καλαμάρι

Add Your Comment